7

7

Tuesday, December 15, 2015

mikro lokacija za MAKRO užitak

Trideset zbica okrece se oko jedne osovine.
No tek sredisnja praznina cini kola upotrebljivima.
Od gline je napravljena posuda,
no jedino je praznina cini korisnom.
Soba ima prozore i vrata,
no ono sto je cini korisnom jest njezina praznina.
Stoga ono sto vidis ima svoje prednosti,
a ono sto ne vidis cini stvari korisnima.
                                              Lao Tzu

                                   


Mjesto radnje:NP Risnjak
Vrijeme radnje: Početak srpnja godine ove
Tema: Put prirode-povratak izvornim sposobnostima
Organizator:Makronova
Sudionici: Dvadesetak raznolikih dusa
Voditelj: Zlatko Pejic (sensei:-))

  
                                   

kako ću ja sada vama opisati svoje iskustvo?! :-) A zelim.I pokusat cu.
Jednom sam prigodom,istrazujuci svijet cjelovite prehrane,naletjela na info o ovom neobicnom seminaru i snazno ga pozeljela dozivjeti.
Zelja mi se ove godine ostvarila,kako to obicno biva,bas u pravom trenutku.
U opisu seminara pisalo je:
sedam dana u nedirnutoj prirodi Nacionalnog parka Risnjak
• jutarnja meditacija i vježbe za buđenje i aktiviranje organizma
• svakodnevno pješačenje uz meditiranje u hodu
• vježbe disanja za kvalitetan unos kisika i obnavljanje stanica
• vježbe za jačanje vlastitog instinkta i oživljavanje izvornih sposobnosti
• meditacija drveta za postizanje mentalnih i duhovnih vrhunaca
• meditacija zlatne niti za povezivanje vlastitog duha s duhom prirode
• jednostavno pripremljena cjelovita hrana uz primjenu programa
učinkovitog unošenja energije
• smještaj u planinarskom domu na Šloserovoj livadi u jedinstvenom
Nacionalnom parku Risnjak


Pronadjoh se u svemu navedenome.Volim ja te neobicne,tihe,osamljene i kontemplativne trenutke. Povlacenja i idilicne sumske prizore.
Planinarenje i pjesacenje.
Daljine i sirine....
A kao veliki gurman i potencijalni zdravojedac vec duze vremena koketiram s makrobiotikom. Obozavam jesti u Zrnu i kupovati u Bio&Bio ducanima. :-)

Hvala drugu Mariju koji je tako srcano prenio svoje dozivljaje od prethodne godine i zaintrigirao me jos vise.
Hvala organizatorici Tamari koja je tako detaljno i strpljivo odgovarala na sve moje upite.

spakirala se ja i put pod noge...




Bilo je zivo,(ne)mirno, naporno, iznenadjujuce, neopisivo, otkrivajuce, tiho,radosno, nasmijano, osamljeno, sretno, skromno, zivotno,osuncano, kisno, toplo, hladno, bolno,introspektivno, edukativno, razbudjujuce,oslobadjajuce, cudesno i  jaaaako,jaaako ukusno. Ne sjecam se kad sam toliko uzivala u hrani.Kuhari Maja i Admir zasluzuju bar 3 Michelin zvjezdice :-)







Nije lako moj dozivljaj okititi dovoljno snaznim pridjevima i epitetima.
Posljedice ovoga Puta su trajne i dalekosezne...
Beskrajno sam zahvalna Zlatku Pejicu na razgovorima i novim uvidima.
(i o vinima smo puno pricali;-)





p.s. Veliki pozdrav saljem mojim suputnicima i porucujem da sam napunila pune dzepove novih viceva za sljedece druzenje.:-)
Grlim vas,

Josipa


 
 
 
 







No comments:

Post a Comment